Dlouhodobý výcvik v integrativním bodyworku a body-psychoterapii 2023

Lektoři výcviku

Zde uvedené informace se týkají pouze výcviku zahájeného v roce 2023.

Hlavním lektorem výcviku bude MUDr. Tomáš Morcinek. Lektorskou činnost vykonává 13 let a pozici hlavního lektora zastával už v 5. běhu výcviku v biodynamické body-psychoterapii. Povede zhruba 80 % všech výcvikových workshopů.

Od 2. roku výcviku je záměrem, aby obvykle jeden prodloužený víkend ročně vedl některý z lektorů hostů. Pro rok 2024 je v plánu pozvat Eliho Weidenfelda, pokud bude pořád ještě lektorsky činný. Další pozvání určitě dostane německá lektorka Trude Egle s vegetoterapeutickou technikou uvolnění vzorců z porodu (Birth Release podle Ebby Boyesen). V případě těchto dvou lektorů bude výuka probíhat v angličtině s tlumočením do češtiny.

Ve druhé polovině výcviku pak pozvání dostane také MUDr. Dana Hlaváčková se základy deep drainingu. Na různá další kratší témata mohou být pozvání i další lektoři.

Změna lektorského týmu je ale vyhrazena - především, pokud by některý z nich nemohl tuto činnost vykonávat ze zdravotních důvodů.

Hlavní lektor výcviku

Tomas MorcinekMUDr. Tomáš Morcinek - nar. 1961, původní profesí psychiatr se zaměřením na psychoterapii. Působil ve Středisku psychoterapeutických služeb Břehová, kde se věnoval především individuální psychoterapii a body-psychoterapii, ale vedl i psychoterapeutické skupiny a denní stacionář. V současnosti pracuje v centru pro duševní zdraví Hélio v Praze. Absolvoval výcvik ve skupinové dynamicky orientované psychoterapii (1996, PhDr. J. Růžička, PhDr. G. Langošová), výcvik v biodynamické body-psychoterapii (2008, Eli Weidenfeld, Květa Palusková) a další různé psychoterapeutické kurzy (např. rogeriánská psychoterapie, neverbální techniky, holistický přístup, práce se změněnými stavy vědomí, výcvik pro facilitátory Birth into Being podle Eleny Tonetti, Alpha nursing podle Mony Lisy Boyesen, Deep draining u K. Paluskové atd.). Od roku 2010 se věnuje lektorské činnosti.

Garant výcviku

Eli WeidenfeldEli Weidenfeld, dipl. psych. - nar. 1943, senior trenér Evropské školy biodynamické body-psychoterapie (E.S.B.P.E.). Vystudoval psychologii na Hamburské univerzitě. Absolvoval výcvik v několika verbálních a neverbálních terapeutických metodách se zaměřením na body-psychoterapii. Od roku 1984 se věnuje individuální i skupinové terapii a od roku 1989 je zároveň školitelem biodynamické body-psychoterapie v Německu, Rakousku a Švýcarsku (zejména pro školu "European School of Biodynamic Psychotherapy" (E.S.B.P.E.) se sídlem v německém Lübecku). V současnosti žije v Praze.

Lektoři hosté

Trude EgleTrude Egle - nar. 1964, v současnosti výkonná ředitelka a výcviková trenérka Evropské školy biodynamické body-psychoterapie (E.S.B.P.E.), absolvovala psychoterapeutický výcvik v biodynamické body-psychoterapii, dále výcvik v EMDR, kurzy focusingu, Feldenkraisovy metody, Curyšský zdrojový model, motivující rozhovory podle Millera a Rollnicka a mnoho dalších. Je ve výcviku pre- a perinatální porodní práce podle Franze Renggliho. Od Ebby Boyesen převzala její vegetoterapeutickou techniku Birth Release (uvolnění vzorců z porodu). Její web www.trudeegle.de.

MUDr. Dana HlavackováMUDr. Bc. Dana Hlaváčková, nar. 1960, vystudovala lékařskou fakultu UK Praha, atestovala v oborech anesteziologie a resuscitace, urgentní medicína, veřejné zdravotnictví. Bakalářský titul obhájila na MU v Brně v oborech sociologie a politologie. Biodynamickým masážím se učila u Květy Paluskové, které na jejich kurzech také asistovala a podílela se i na zpracování učebních textů deep drainingu. V rámci této profese absolvovala mezinárodně certifikovaný kurz CISM (Critical Incident Stress Management) vedený Peterem Appel-Schumacherem, dále je absolventkou kurzů pro peery a krizové interventy pořádané Národním centrem ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brně. Podílí se na krizové intervenci u osob silně zasažených stresovou událostí a poskytuje kolegiální peer podporu v rámci psychosociální intervenční služby zdravotnické záchranné služby. Je držitelem certifikátu MŠMT a Yoga Alliance pro učitele jógy. Dříve pracovala jako lékařka v týmech zdravotnické záchranné služby. Aktuálně se už věnuje pouze své soukromé praxi biodynamických masáží a deep drainingu na Praze 3.

 

Zpět na základní informace o výcviku

 

Na začátek stránky

 

Zpravodaj o nových akcích

Zasíláme zhruba 4-7x ročně, pokud se na našem webu objeví nějaký nový termín kurzu či jiné akce. V každém e-mailu je odhlašovací odkaz. Více viz naše Zásady ochrany osobních údajů.

Aktuální akce:

Biodynamické masáže a práce s dotekem

Roční kurz biodynamických masáží a využití doteku (nejen) v psychoterapii, vede Honza Nejedlý, začátek kurzu 24.-26.5.2024 v Praze

Pestrý víkend párových technik

Prožitkový prodloužený víkend, na kterém se budeme setkávat vzájemně v polaritě mužské a ženské energie,   vede Tomáš Morcinek,
29.8.-1.9.2024 v Nesměni

Úvod do biodynamických masáží

Praktická sebezkušenostní výuka biodynamických masáží, jejichž cílem je energetické přeladění organismu, vede
Honza Nejedlý
13.-15.9. 2024 v Brně 29.11.-1.12.2024 v Praze

Video kurz Úvod do psychosomatiky

Celostní pohled na člověka a jeho zdraví přednáší
MUDr. Dana Hlaváčková

Video kurz Reichových charakterových typů

Esence typologie osobnosti podle Wilhelma Reicha, přednáší
MUDr. Tomáš Morcinek

Přepis limbického otisku (Elena Tonetti)

V řízené imaginaci zhmotníte naplnění nejhlubších tužeb z dětství, aby Váš nervový systém získal zcela novou zkušenost, vede
MUDr. Tomáš Morcinek,
online

Přidejte se k nám na:

Facebook