Psychoterapeutický výcvik v biodynamické body-psychoterapii 2018

Vstupní workshop pro výcvik

14.-17.9.2017, místo konání Dům jógy Hlavice

Kurz již proběhl.

Sebezkušenostní vstupní workshop pro výcvik v biodynamické body-psychoterapii je určen k seznámení se s vedoucí lektorského týmu výcviku Monou Lisou Boyesen, k ozkoušení si body-psychoterapie sám/a na sobě pro ty, kdo tuto zkušenost ještě nemají, a k formování výcvikové skupiny.

Pro koho je workshop určen

Biodynamická psychoterapieWorkshop je určen výhradně pro vážné zájemce o dlouhodobý psychoterapeutický výcvik v biodynamické psychoterapii, který bude zahájen v lednu 2018. Má účastníkům pomoci udělat definitivní rozhodnutí, zda do výcviku vstoupit. Nemusíte tedy být zcela rozhodnuti, ale měli byste o účasti ve výcviku velmi vážně uvažovat.

Workshop je určen pro formování výcvikové skupiny, pro seznámení se se základy biodynamické body-psychoterapie a pro seznámení se s vedoucí lektorského týmu výcviku Monou Lisou Boyesen, která povede největší podíl výcvikových workshopů. Toto vše má přispět k tomu, abyste mohli udělat definitivní rozhodnutí do výcviku vstoupit a zavázat se na jeho první čtvrtinu. Workshop je tedy určen pro všechny zájemce o výcvik, i když třeba Monu Lisu Boyesen znáte z jejich seminářů o Reichových typech nebo Oidipovském období. Pokud byste se z vážných důvodů nemohli zúčastnit a přesto se chcete do výcviku přihlásit, je třeba se individuálně domluvit, jak situaci řešit na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Podmínkou vstupu do výcviku je mít zkušenost s biodynamickou body-psychoterapií na sobě v rozsahu minimálně víkendového semináře. Pokud ji zatím nemáte, splníte ji účastí na tomto vstupním workshopu. Pokud tuto zkušenost nemáte a z vážných důvodů se nemůžete zúčastnit vstupního workshopu, jak bylo uvedeno výše, je třeba se domluvit individuálně na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a zúčastnit se alespoň úvodního víkendu body-psychoterapie pro veřejnost v termínu 13.-15.10.2017. Pokud se přihlásíte a zaplatíte zálohu do 5.9.2017, máte na něm přednostní právo účasti. Ozvěte se tedy co nejdříve.

Lektorka

Mona Lisa Boyesen - lektorka psychoterapeutického výcviku Lektorkou bude Mona Lisa Boyesen, nar. 1945 v Norsku, dcera zakladatelky biodynamické body-psychoterapie Gerdy Boyesen a spolutvůrkyně tohoto směru psychoterapie zaměřené na tělo. Mona Lisa Boyesen je jedním z pionýrů v oblasti humanistické a neoreichiánské psychoterapie zaměřené na tělo. Od roku 1967 je terapeutkou, výcvikovou lektorkou a supervizorkou. V úzké spolupráci se svou matkou Gerdou Boyesen vyvinula, formulovala a publikovala teoretické základy biodynamické psychologie® a společným úsilím s Gerdou Boyesen, Ebbou Boyesen a Paulem Boyesen podpořila rozvoj biodynamické body-psychoterapie, která se stala jednou z vedoucích metod body-psychoterapie v Evropě.

V letech 1973 – 93 byla vedoucí výcvikovou lektorkou v „Gerda Boyesen International Institute" působícím v Anglii, Nizozemí, Francii, Švýcarsku a Německu. Spolu s Jay Stattmann založila „The Institute for Unitive Psychology" (Utrecht, Nizozemí 1974-78). Od roku 1993 je spolu se svou sestrou Ebbou Boyesen vedoucí výcvikovou lektorkou v „Europäische Schule für Biodynamische Psychologie (E.S.B.P.E.) e.V. (Lübeck, www.biodynamik.de) a spolu s ní rovněž sdílí pozici čestného předsedy „Gesellschaft für Biodynamische Psychologie“. Od roku 1989 je rovněž čestným předsedou holandské asociace biodynamických psychoterapeutů. Je certifikována jako psychoterapeut u britské UK Council for Psychotherapy. Je zakladatelkou přístupu Biorelease® and Alpha Nursing®.

Je matkou syna Doriana a žije v Dánsku s přechodným pobytem v Německu (Kiel).

Kurz bude probíhat v angličtině s tlumočením do češtiny.

Obsah workshopu

Workshop je koncipován jako úvod do biodynamické body-psychoterapie, bude tedy vycházet z toho, že se jej mohou účastnit i ti, kteří zatím žádnou zkušenost s biodynamickou body-psychoterapii na sobě nemají.

Kredity v rámci dalšího vzdělávání

Kurzu bylo přiděleno 12 kreditů v rámci dalšího vzdělávání psychologů pod číslem AKP ČR/SC/ŠA/019/2017 a 12 kreditů pro další vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků, jako jsou zdravotní sestry, fyzioterapeuti, ergoterapeuti a další profese (přesný seznam sdělíme na požádání) pod číslem OZ 1040/17 ŠA.

Rozsah a cena semináře

Seminář začíná ve čtvrtek v 18:15 večeří, program začíná v 19 h. Končí v neděli ve 14 h obědem. Celkem 30 výukových hodin (1 výuková hodina = 45 min).

Cena je 3.600 Kč. Cena je splatná ve 2 splátkách - rezervační záloha ve výši 1.200 Kč spolu s přihláškou, 2. splátka ve výši 2.400 Kč do 30.8.2017. Je možné zaplatit spolu s přihláškou rovnou plnou cenu 3.600 Kč. Kromě toho si účastníci sami přímo na místě platí ubytování s plnou penzí (cca 1800 Kč celkem) a rozpočítá se mezi ně pronájem sálu a pomůcek pro výuku (cca 150 - 200 Kč na jednoho).

Přihlašování

Kurz již proběhl.

Pokud chcete mít rezervované místo na tomto vstuponím workshopu, vyplňte přihlášku a zašlete zálohu dle pokynů níže. Před přihlášením doporučujeme přečtení storno podmínek, které jsou uvedeny níže. Vaše přihláška bude považována za platnou a závaznou až v okamžiku zaplacení zálohy.

Prihlášku na vstupní workshop pro výcvik 14.-17.9.2017 najdete zde - přihlašování bylo ukončeno.

Rezervační zálohu ve výši 1.200 Kč zašlete spolu s přihláškou na účet č. 2400046111 / 2010, jako variabilní symbol uveďte prvních šest čísel vašeho rodného čísla, do zprávy pro příjemce napište slovo VSTUPNI. Případně můžete zálohu poslat složenkou typu A na tentýž účet, jako majitele účtu uveďte Tomáš Morcinek, Fr. Kadlece 4, 180 00 Praha 8.

Platba ze Slovenska: Pokud chcete zaplatit ze slovenské banky, použijte číslo účtu 2400046111 / 8330 a slovenský IBAN SK73 8330 0000 0024 0004 6111. V tom případě budete platit pouze poplatky jako za vnitrostátní převod z jedné slovenské banky do druhé. Je ovšem třeba správně určit částku v Eurech, kterou zašlete, a to kurzem Nakupujeme podle kurzovního lístku FIO na tomto odkazu (kurzovní lístek je až na konci jejich stránky). Doporučujeme použít bankovní převod, nikoliv vklad na účet, protože v takovém případě se vyskytly komplikace, které mohly být náhodně způsobené chybou pracovníka banky, ale nejsme schopni to ověřit.

Platba z jiných evropských zemí: Nejlevnější způsob zaslání je přes tzv. systém SEPA, kdy odesílatel i příjemce platí  každý poplatky své bance. Pro platbu použijte tyto údaje: IBAN CZ6220100000002400046111, BIC kód FIOBCZPPXXX, adresa banky Fio banka, a.s., V Celnici 1028/10, Praha 1, majitel účtu Tomáš Morcinek, Fr. Kadlece 4, 180 00 Praha 8. Částku pošlete v Eurech, přičemž pro přepočet použijte kurz Nakupujeme podle kurzovního lístku FIO na tomto odkazu (kurzovní lístek je až na konci jejich stránky).

Důležité upozornění ! Jedná se o sebezkušenostní, zážitkový kurz a některá cvičení mohou vyvolat emoční nebo fyzickou zátěž. Proto, pokud trpíte vážnějším tělesným onemocněním, u kterého může být větší fyzická zátěž nevhodná (např. některá onemocnění srdce, stavy po nedávném úrazu, ale i jiná), nebo pokud se v současnosti psychiatricky léčíte, případně jste se léčil/a s psychickými problémy v minulosti, je nezbytné o tom informovat lektory semináře nejpozději před jeho začátkem. Lektoři semináře pak mohou snáze určité cvičení pro Vás vhodně přizpůsobit, příp. Vám ho nedoporučit. Ve výjimečných případech Vám pak případně mohou i nedoporučit účast na celém kurzu. Proto, pokud se Vás tato situace tělesného nebo psychického onemocnění nějak týká a budete chtít mít předem představu, zda Vás to může nějak omezit ve Vaši účasti na jednotlivých cvičeních, kontaktujte předem organizátora. Totožný postup platí i v případě těhotenství, kdy rovněž některá cvičení mohou být kontraindikována.

Storno podmínky

Při odhlášení 29 a více dnů před začátkem kurzu je storno poplatek 400 Kč. Při odhlášení mezi 28 a 7 dny před začátkem kurzu je storno poplatek 800 Kč. Při odhlášení méně než 7 dnů před začátkem kurzu nebo pokud účastník do kurzu vůbec nenastoupí (nutná omluva před začátkem kurzu) je storno poplatek 1.200 Kč. V případě, že účastník do kurzu nenastoupí bez omluvy doručené před zahájením kurzu, rovná se storno poplatek již zaplacené ceně kurzovného. Pokud účastník za sebe zajistí náhradníka, snižuje se storno poplatek na 200 Kč. V případě, že účastník do kurzu nastoupil, ale ukončí jej předčasně, zaplacené kurzovné se nevrací.

Kontakty

Organizační asistentka kurzu - informace:
Kateřina Skálová, tel. 732 133 778, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Oficiální organizace semináře - na tuto adresu přihlášky nazasílejte:
MUDr. Tomáš Morcinek, Františka Kadlece 4, 180 00 Praha 8,
tel. 608 888 867, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., IČ: 63938766,
podnikatel je zapsán v živnostenském rejstříku.

 

Na začátek stránky

Zpravodaj o nových akcích

Zasíláme zhruba 4-7x ročně, pokud se na našem webu objeví nějaký nový termín kurzu či jiné akce. V každém e-mailu je odhlašovací odkaz. Více viz naše Zásady ochrany osobních údajů.

Aktuální akce:

Úvod do biodynamických masáží

Praktická sebezkušenostní výuka biodynamických masáží, jejichž cílem je energetické přeladění organismu, vede
Honza Nejedlý
12.-14.4. 2024 v Praze

Setkání v polaritě mužské a ženské energie

Víkendový kurz, ve kterém můžete prozkoumat svůj vztah k opačnému pohlaví. Určeno pro jednotlivce i páry. Vede Tomáš Morcinek
10.-12.5.2024 v Praze

Biodynamické masáže a práce s dotekem

Roční kurz biodynamických masáží a využití doteku (nejen) v psychoterapii, vede Honza Nejedlý, začátek kurzu 24.-26.5.2024 v Praze

Pestrý víkend párových technik

Prožitkový prodloužený víkend, na kterém se budeme setkávat vzájemně v polaritě mužské a ženské energie,   vede Tomáš Morcinek,
29.8.-1.9.2024 v Nesměni

Video kurz Úvod do psychosomatiky

Celostní pohled na člověka a jeho zdraví přednáší
MUDr. Dana Hlaváčková

Video kurz Reichových charakterových typů

Esence typologie osobnosti podle Wilhelma Reicha, přednáší
MUDr. Tomáš Morcinek

Přepis limbického otisku (Elena Tonetti)

V řízené imaginaci zhmotníte naplnění nejhlubších tužeb z dětství, aby Váš nervový systém získal zcela novou zkušenost, vede
MUDr. Tomáš Morcinek,
online

Přidejte se k nám na:

Facebook